Cuina Justa, empresa d’economia social vinculada a la Fundació Cassià Just, dona feina a 355 treballadors i treballadores, bona part dels quals amb fragilitats mentals. És una empresa molt arrelada a la comarca del Baix LLobregat: la seva cuina central es troba ubicada a Sant Boi i, a més, s’encarrega del conreu d’un camp, el de Cal Tudela, situat al Prat, en ple Parc Agrari, cedit per l’ajuntament d’aquell municipi.
La crisi econòmica derivada de la pandèmia ha afectat a les activitats de Cuina Justa, que es dedica a produir productes de cuina de proximitat per escoles, empreses i institucions, gestiona menjadors escolars, ofereix serveis de càtering i elabora productes de 4 i 5 gamma llestos per menjar, així com pícnics i sandvitxos artesans i amanides i plats elaborats. Davant la difícil situació creada, ha endegat dues iniciatives amb la voluntat d’ajudar al personal de l’empresa a tirar endavant.
La primera és la campanya “Aquest estiu, emporta’t producte de proximitat”, de caràcter intern. Cada dimarts i divendres els treballadors i treballadores de Cuina Justa poden passar per la cuina central per recollir de forma gratuïta menjars individuals elaborats a la mateixa cuina o productes del camp procedents de Cal Tudela. Els encàrrecs es poden fer per telèfon amb una setmana d’antelació per poder preparar el lliurament.
La segona iniciativa, pensada de cara a la solidaritat exterior, busca la col·laboració econòmica de totes les persones que vulguin participar-hi a través de la Fundació migranodearena.org amb l’objectiu de que les persones amb trastorn mental i exclusió social puguin disposar dels EPIs necessaris per tornar al seu treball de forma segura. L’objectiu d’aquest crowdfunding és recaptar 19.525 euros per proveir al personal de mascaretes quirúrgiques i FFP2, bates de bus integrals, guants i hidrogels, i també productes de neteja i desinfecció específics. El cost d’aquests equipaments per cada persona és de 55 euros, amb un total de 19.525 euros de cost per la Fundació.