El centre hospitalari ha aconseguit per quarta vegada el guardó a la Millor Gestió Hospitalària Global.
L’Àrea Clínica de la Dona també ha estat reconeguda per segon any consecutiu.
Aquest passat dimarts, 15 de desembre, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha tornat a destacar als Pre- mis TOP 20 que atorga la consultora IQVIA. En concret, l’Hospital de Sant Boi ha estat distingit com a millor centre a escala estatal en les categories de Millor Gestió Hospitalària Global i Àrea Clínica de la Dona.
Aquests guardons, amb 20 anys d’història, tenen l’objectiu de reconèixer els centres hospitalaris de l’Estat espanyol que disposen del millors indicadors de qualitat, trajectòria, funcionament i efici- ència.
Aquesta vint-i-unena edició s’ha celebrat de forma telemàtica des de Madrid. Hi han participat 151 hospitals públics i privats de l’Estat espanyol, dels quals 63 han estat nominats, i s’han repartit 57 guardons.
Un reconeixement a la tasca diària dels professionals
El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ja s’havia endut els anys 2013, 2018 i 2019 el guardó a la millor Gestió Hospitalària Global. Aquest premi destaca el millor equilibri de resultats en totes les àrees i processos clínics i en la resta d’activitat, introduint indicadors d’eficiència, conjuntament amb els de qualitat i adequació. Segons el Dr. Josep Ramon Méndez, director de l’Hospital de Sant Boi, “aquest és un reconeixement al compromís diari dels professionals de la nostra organització, que, amb hospitalitat, respecte i responsabilitat, ofereixen la millor assistència possible a la ciutadania”.
D’altra banda, és la novena vegada que l’Àrea Clínica de la Dona de l’Hospital de Sant Boi és dis- tingida amb un Premi TOP 20, gràcies als bons resultats de què disposa en cesàries, reingressos, complicacions obstètriques, temps mitjà de les estades i percentatge d’ingressos prepart, entre altres indicadors.
Els Premis Hospitals TOP 20
Els Premis Hospitals TOP 20 reconeixen els centres que constitueixen un exemple a seguir pels seus bons resultats. Els hospitals en poden formar part de manera voluntària i gratuïta, i només es regeixen per indicadors quantitatius i estandarditzats.
L’any 2015, el Programa TOP 20 va reformular la metodologia d’avaluació dels marcadors de qualitat assistencial, i hi va incorporar resultats específics sobre els 35 processos assistencials que tenen més prevalença durant una estada hospitalària. Aquests processos s’emmarquen en 8 àrees clíniques: nerviós, respiratori, cor, digestiu, musculoesquelètic, ronyó i vies urinàries, dona i pacient crític. Així mateix, també es concedeixen guardons als centres que destaquen en les Unitats de Vigilància Intensiva. Amb aquest canvi en l’anàlisi, la informació respecte als resultats de salut assolits i la variabilitat en la pràctica clínica és més àmplia.
Font: Hospital Sant Joan de Déu