La Vanguardia informava aquesta setmana que els i les ministres d’Unidas Podemos i els Comuns, encapçalats per la Vicepresidenta Yolanda Díaz, han fet arribar al president Pedro Sánchez, la seva oposició al pacte al que han arribat la ministra de Transports , la socialista Raquel Sánchez, i el vicepresident de la Generalitat en representació de Junts per Catalunya, Jordi Puigneró sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat. Aquest posicionament d’Unidas Podemos obre una via d’aigua en el projecte d’ampliació, ja que mostra que no hi ha unanimitat dins el Govern espanyol i pot influir en la decisió de la Unió Europea sobre la qüestió. De fet , el Partit Verd Europeu, del que els Comuns formen part, ja ha mostrat la seva voluntat que la Unió europea aturi el projecte.

El diputat al Congrés i històric ecologista, Juantxo López de Uralde, coordinador del grup Aliança Verda, integrat al projecte d’Unidas Podemos, ha manifestat que l’ampliació de l’aeroport “no és una decisió correcta” en una situació d’emergència climàtica i ha criticat les declaracions de Jordi Puigneró que afirmava que el nou aeroport seria “el més verd d’Europa”. Segons López de Uralde, “cal deixar-se d’eufemismes i dir que una política de futur passa per una reducció de les infraestructures”.

L’alcaldessa de Barcelona ha reiterat la seva oposició al projecte denunciant que “AENA és una societat pública-privada i la meitat de les accions les tenen fons d’inversió que el que volen es el màxim rendiment a curt termini”. Colau s’ha mostrat convençuda que la sostenibilitat no els importa, tot qualificant l’operació com “especulativa”. Colau coincideix  així a l’oposició decidida de l’alcalde del Prat, també dels Comuns, Lluís Mijoler.

D’altra banda, el portaveu de Catalunya en Comú al Parlament, David Cid, ha afirmat que “no hi ha res més pujolista que l’acord secret de Puigneró” i ha criticat que “ERC hagi comprat el model caducat de tota la vida de PSC, Junts per Catalunya i Foment”. El diputat ha advertit que “els Comuns donaran “la batalla a tots els nivells” contra l’ampliació de l’aeroport.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here