La Trobada de Polítiques del Temps, d’ens locals, metropolitans i regionals de la Time Use Week, amb més de setanta municipis presents, que es celebra aquests dies fins el 29 d’octubre, ha estat el marc on s’ha formalitzat el rellançament de la Xarxa de Governs Locals i Regionals per les Polítiques del Temps.
La ciutat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Catalunya tornen a agafar el lideratge de la Xarxa que ja havien exercit des de 2008 fins a 2012.
La Xarxa està integrada per diverses entitats locals i regionals catalanes, franceses i italianes i té l’objectiu de compartir experiències reals i pressionar per aconseguir més reconeixement d’aquestes polítiques en l’agenda internacional.
Els integrants de la Xarxa veuen com una oportunitat per apostar per les polítiques del temps els plans de recuperació econòmica per superar les conseqüències de la pandèmia de covid-19 , el combat contra l’emergència climàtica, la força de l’agenda feminista i la digitalització del món laboral.
Hi participen institucions catalanes com l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que coordina la Xarxa de Municipis Catalans per la Reforma Horària.
Durant la presentació, a la que hi han assistit regidors i regidores de totes les ciutats, Laura Pérez, tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona ha expressat que “és un orgull per a la ciutat de Barcelona assumir la responsabilitat de rellançar la Xarxa”. Hector Santcovsky, director de Desenvolupament Social de l’AMB, ha posat èmfasi en l’oportunitat “d’actuar conjuntament amb altres metròpolis i regions”. Teresa Llorens, de la Diputació de Barcelona, ha recordat que “es parteix de l’experiència de la Xarxa Europea de Ciutats i Pobles pels Nous Usos del Temps”, impulsada fa 15 anys.
A partir d’ara, Barcelona Time Use Initiative assumeix la responsabilitat de dirigir el secretariat de la Xarxa.
Font: AMB
Fotografia: Violeta Gumá. ACN