La Plataforma Salvem Can Sellarès promou una jornada d’activitats aquest diumenge 14 de novembre, en aquest espai de Viladecans. L’objectiu és conscienciar la ciutadania de la seva vàlua i del risc que comportaria la seva pèrdua, en uns moments que la pandèmia ha demostrat la necessitat de disposar d’espais públics i oberts a l’interior de les ciutats.
Segons la Plataforma, el projecte presentat per l’Ajuntament de Viladecans comportarà la transformació d’un espai públic, ampli i plural en un espai majorment privat, dominat per la presència d’habitatges de dubtosa necessitat, en relació a la dotació d’altre projectes d’urbanització com l’espai que actualment ocupa la fàbrica Roca.
La jornada de diumenge començarà a les 11 del matí. A dos quarts de dotze es farà una visita guiada per les instal·lacions per explicar com i amb quin criteri es van crear i el que van significar per Gavà i Viladecans. En paral·lel es realitzarà una exposició fotogràfica sobre les activitats que han tingut lloc en aquest terreny des que va ser concebut com espai d’us públic, quan l’empresa Roca el va vendre amb aquesta finalitat a ambdós municipis.
El Ple municipal de Viladecans ha tramitat el projecte de rehabilitació de la masia de Can Sellarès i de rehabilitació dels seus equipaments lúdics i esportius .Aquest Pla de millora urbana es va consensuar, segons l’Ajuntament, amb les associacions de veïns i va ser aprovat per la Generalitat, malgrat l’oposició d’alguns col·lectius de veïns i veïnes i d’alguns partits polítics.
La zona esportiva i cultural de Can Sellarès es troba al límit entre Viladecans i Gavà i és gestionada de forma mancomunada pels dos municipis. La masia que dona nom al conjunt, prové, amb denominacions diferents, del segle XIII, però el seu actual aspecte es correspon a una reforma del segle XIX. A mitjan segle XX va ser adquirida per la companyia Roca com a centre recreatiu per als seus treballadors i va experimentar una severa reforma. Posteriorment va ser adquirida pel dos ajuntaments.
Font sobre la Jornada: Salvem Can Sellarès.
Fotografia: Viladecansnews