“La Colònia Sedó d’Esparreguera. La llarga trajectòria d’una colònia industrial emblemàtica”, aquest és el títol del llibre escrit per Gràcia Dorel-Ferré, que es presentarà dijous, 3 de febrer, a dos quarts de 7 de la tarda, a la Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera, situada a la Plaça d’Antoni Nin i Escudé, número 1.

L’acte està organitzat per l’Ajuntament de la ciutat, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona. Intervindran l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, la presidenta de la Diputació, Núria Marín, i l’autora Gràcia Dorel-Ferré.

El llibre és la primera publicació existent de caràcter divulgatiu sobre la Colònia Sedó, un conjunt fabril que inicià la seva trajectòria l’any 1846 i que va estar en funcionament fins l’any 1980. Es tracta d’un llibre de gran format i tapa dura. Està profusament il.lustrat amb fotografies i documents antics. Ha estat editat per Edicions del Llobregat, del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

Gràcia Dorel-Ferré ( a la fotografia, a la Colònia Sedó), nascuda a Esparreguera, és Doctora en Història i ha estat professora i investigadora a les universitats franceses de Reims, París 1 i Savoie Mont Blanc. Està especialitzada en l’estudi del patrimoni industrial a França i Europa i és consultora de la UNESCO en aquesta matèria .

La Colònia Sedó està d’actualitat: l’Ajuntament d’Esparreguera ha dedicat el calendari de 2022 a fotografies de la Colònia per tal de donar a conèixer el ric patrimoni industrial que suposa per a la ciutat i per Catalunya. Fa poques setmanes, tal com va informar elBaix.cat,  un projecte per integrar la Colònia Sedó en el seu entorn guanyava el concurs European d’idees urbanes. I ja fa temps que els dissabtes i diumenges es pot visitar l’interior i l’exterior de la Colònia, seguint l’itinerari i les explicacions  organitzades per Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Font: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here