Que el diari La Razón no entén o no vol entendre Catalunya no és descobrir cap novetat: ho demostra cada dia quan parla de la llengua o de la política catalana. I ara n’ha tornat a donar una bona mostra.

En un reportatge sobre Chanel, la cantant d’Olesa de Montserrat, guanyadora del Benidorm-Fest, La Razón parla del municipi del Baix Llobregat: el descriu com “un pequeño municipio barcelonés de poco más de 20.000 habitantes, a 40 kilómetros de la capital catalana en dirección Nord oeste” i, segurament per la proximitat amb Montserrat i pel fet que es representi la Passió, el qualifica de “poble místic”. Segons el diccionari, “místic” significa “persona que es dedica a la vida espiritual i a la contemplació de Déu”, ocupació que no sembla que sigui la més habitual dels veïns i veïnes d’Olesa.

La Razón il·lustra el reportatge amb una fotografia, que reproduïm, de Chanel al costat del mar, amb un peu de foto que diu  “Este es el místico pueblo de Chanel, que representará a España en Eurovisión”.

La descripció que el diari de la dreta radical espanyola, dirigit pel polèmic periodista Paco Marhuenda, fa d’Olesa ha provocat infinitat de comentaris irònics a la xarxa.

Davant l’allau de crítiques i acudits, el diari ha modificat la notícia en la seva edició digital,  eliminant la referència a Olesa del peu de foto, i aclarint  que “el municipi està situat al nord de la comarca del Baix Llobregat, delimitat pel mateix riu Llobregat que dóna nom a la zona i per les serres de Sant Salvador de les Espases i Puigventós”. També ha suprimit la referència al suposat “misticisme” de la localitat.

Un nou episodi que il·lustra la distància real que hi ha entre Catalunya i Madrid i que és equiparable a la mítica existència del municipi imaginari de Sant Esteve de les Roures, creat  per la Guàrdia Civil, segurament per la similitud del nom amb un altre municipi del Baix Llobregat, Sant Esteve Sesrovires.

Fotografia: La Razón

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here