VOC ( Versió Original en Català) és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic.
Es tracta d’uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges de ficció i documentals, realitzats originalment en català, i incentivar la creació de nous continguts.
Les mostres VOC tindran a lloc en aquests municipis de la comarca:
- Sant Feliu de Llobregat: Cinebaix, 10 i 17 de febrer a dos quarts de 8
- Cornellà de Llobregat: Auditori de la Biblioteca Sant Ildefons, 11 de febrer a les 6
- Esplugues de Llobregat: L’Avenç Centre Cultural, 12 de febrer a dos quarts de 6
- Sant Joan Despí: Centre Cultural Mercè Rodoreda, 15 de febrer a les 5
- Sant Just Desvern: Ateneu, 19 de febrer a les 5.
- Sant Climent de Llobregat: Casa de Cultura, 12 i 13 de febrer a les 6
- Begues: L’Escorxador, 19 de febrer a les 6
- Sant Boi de Llobregat: 26 de febrer, a dos quarts de 6.
La mostra VOC arribarà en total a una seixantena de municipis dels Països Catalans. S’estan celebrant més de 100 sessions presencials i també s’hi pot accedir a través de la plataforma Filmin. L’entrada és gratuita.
La sisena edició d’aquests premis va arrencar el dijous 3 de febrer a la Ràpita i continuarà fins el 28 d’aquest mes.
El president en funcions d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat que “cal seguir reivindicant la llengua catalana, que enriqueix la nostra cultura universal” i ha demanat fer-ho “des de tots els formats, també l’audiovisual”.
Entre els documentals que es poden veure hi ha Vull ser pastora, de Maria Velasco, Memòria assonant, de Carles Esporrin, Animal salvatge, de Maria Besora, i L’última impressió, de Marta Alonso. En el camp de la ficció hi podem trobar Herència, d’Eudald Corominas, Tots els dies d’estiu són tristos, d’Estefania Ortiz, Elsa, d’Albert Carbó, Sinatra III, d’Aitor Echeverría i Ivan Casajús, Fuga, d’Àlex Sardà, Sol sol, d’Alex Arroyo, Rega’m les plantes, de Jordi Sanz, i Ell i jo, de Jaume Claret.
Font: Òmnium Cultural