El dissabte 12 de març, a les 9 de la nit, la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, de Sant Feliu de Llobregat, acollirà un concert molt especial.

El santfeliuenc Jaume Serna presentarà, al costat d’Albert Blancafort, l’orgue que ell mateix ha construït (a la fotografia) . En el concert actuaran la Coral Crescendo de l’Ateneu Santfeliuenc, fundada l’any 2003,  i el Quòdlibet Grup Coral, que va iniciar la seva activitat a Molins de Rei l’any 1982. Interpretaran obres de diversos autors, entre els que es troben J.S. Bach i W.A. Mozart, alternant les actuacions de l’orgue i les corals. L’orgue sonarà a mans de Mn. Joan F. Cortès i Ribot, pianista i organista superior.

En el frontalet del teclat de l’orgue que acompanya aquest concert hi ha una inscripció que diu “enamorat del so, me fecit Jaume Serna, sota el guiatge del mestre Albert Blancafort, orguener de Montserrat”.

Explica Jaume Serna que “construir aquest instrument ha estat una tasca d’anys d’estudi, de recerca, de proves, de petits èxits i també d’alguns fracassos, però també de constància i fidelitat a la proposta”.

L’orgue és dels anomenats positius paraula que ve del llatí ”positare” que vol dir “posar”. És molt adequat per les seves dimensions per acompanyar la capella de música i es pot canviar de lloc amb relativa facilitat. Quan aquest instrument puja a la barana de la tribuna i s’afegeix a l’orgue major pren el nom de cadireta. Disposa d’un teclat manual de 54 notes i d’un pedaler de 27 notes.

Jaume Serna, constructor de l’orgue, ha treballat com a projectista professional per a diferents empreses i és un actiu membre de la societat santfeliuenca. Ha participat en moltes iniciatives culturals de la ciutat, com fou la revista Va i Ve, i ha estat membre de diverses entitats ciutadanes.

Font: Ateneu Santfeliuenc

Fotografia: Fetasantfeliu

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here