La Diputació de Barcelona ha elaborat un Estudi previ per desenvolupar la planificació i els usos del conjunt arqueològic de Sant Hilari, a Abrera. La zona analitzada està formada per l’ermita i el mas i per una sèrie d’estructures d’època romana associades a un edifici termal datat entre els segles II i III dC, així com els diferents espais d’habitació i d’emmagatzematge que s’hi relacionen.

El conjunt monumental és de propietat municipal i està situat a un quilòmetre del nucli urbà d’Abrera, en una esplanada que s’enlaira una quinzena de metres sobre la riba dreta del riu Llobregat. És un lloc d’un gran interès i potencial tant pel que fa als aspectes històrics, arquitectònics i artístics com per qüestions ambientals i naturals.

El passat dimarts, 8 de març, el president de l’Area d’Infraestructures i Espai Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, va lliurar l’Estudi a l’Ajuntament d’Abrera, representat pel seu alcalde, Jesús Naharro (a la fotografia) .

L’informe planteja la definició i l’ordre del conjunt d’actuacions que cal fer segons criteris tècnics, amb valoracions econòmiques i terminis d’execució, per tal de fer una restauració progressiva i completa d’aquest lloc declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

La intervenció prevista suposa una gran inversió que es situa en 1’6 milions d’euros. S’han programat set etapes d’actuació subdividies en setze fases.

El passat dia 6 de març es van inaugurar els treballs de consolidació del Castell de Voltrera d’Abrera, que han rebut un ajut econòmic de 130.000 euros del Govern central, i el nou Balcó de Montserrat, al barri de Can Vilalba, en un altre indret destacat del municipi.

Font i fotografia: Ajuntament d’Abrera

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here