El dilluns 16 de maig va finalitzar el termini ordinari de presentació davant el Consell Comarcal del Baix Llobregat, de sol·licituds d’ajuts de menjador escolar per al pròxim curs 2022-2023, en el que s’han registrat un total de 15.200 peticions , un 12% més que les registrades a l’inici del curs 2021-2022.

Tot i que, pròximament es comptabilitzaran les sol·licituds tramitades en paper per part de les famílies que no disposen de mitjans electrònics, i que són mecanitzades informàticament pels ajuntaments, s’estima que el nombre d’aquestes podria oscil·lar entre les 3.000 i 3.500, el que provocaria que la demanda fos superior a les 18.000 sol·licituds.

A la xifra final, s’hauran d’afegir a més, els ajuts dels infants refugiats de la guerra d’Ucraïna, que es tramitaran seguint el Protocol establert pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La tasca interadministrativa de col·laboració entre centres escolars i ajuntaments és valorada molt positivament  pel vicepresident del Consell Comarcal i conseller d’Educació, Jordi Gil, regidor de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

Però “un augment de sol·licituds de beques de menjador escolar és molt preocupant”, segons Jordi Gil, “ja que és un indicador que reflecteix una situació socioeconòmica molt complicada a la nostra comarca”. Gil incideix en que “cal treballar per millorar la situació socioeconòmica de les famílies baixllobregatines i, sobre tot de les famílies més vulnerables per augmentar el seu nivell de renda i que aquestes persones puguin tenir una vida molt més digna i no hagin de dependre constantment de les ajudes de l’administració”.

L’increment de sol·licituds podria indicar, doncs, una continuïtat en la tendència a l’alça en l’evolució de la demanda dels ajuts de menjador escolar, iniciada a partir de la crisi econòmica de l’any 2008 i que s’ha aguditzat amb la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19, i pels efectes de la guerra d’Ucraïna.

Font i fotografia: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here