La llúdriga ha tornat a fer acte de presencia al tram baix del riu Llobregat. L’Area Metropolitana de Barcelona (AMB) ha captat imatges nocturnes d’aquest mamífer durant els treballs d’anàlisi de connectivitat ecològica que està fent a la vall baixa del riu Llobregat.

L’última vegada que l’AMB va trobar rastres d’aquest mamífer va ser aigües amunt, el febrer de 2020, a la zona de Castellbisbal. El fet que enguany s’hagi visualitzat quilòmetres avall demostra que el riu Llobregat té una bona connectivitat ecològica, és a dir, és un veritable corredor que utilitzen les espècies per moure’s en un territori molt fragmentat per diferents infraestructures  (AP-7. A-2, xarxa ferroviària..)

L’aparició de les llúdrigues és sinònim de salut i qualitat ambiental del riu Llobregat, fet que constata que l’estratègia de recuperació i transformació del Llobregat és una peça clau de la infraestructura  verda metropolitana i de la comarca del Baix Llobregat, on les espècies de flora i fauna tenen un paper protagonista i on la conservació és compatible amb l’ús social del riu.

Les llúdrigues són mamífers carnívors semiaquàtics  i habiten rius, llacs. llacunes i aiguamolls amb bona qualitat de l’aigua. Són considerades un bioindicador de l’estat dels sistemes fluvials. L’any 1973 es va constatar que estaven en perill d’extinció i van ser protegides a tot l’Estat espanyol.

Font: AMB

Fotografia: BTV

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here