Aquest proper divendres, 9 de setembre, a les 7 del vespre, el Casal de Cultura Robert Brillas, al carrer Àngel Guimerà, 38, d’Esplugues de Llobregat, acollirà una representació de l’obra de teatre “En Bangkok también hay ratas” ( a la fotografia) .

L’acte ha estat organitzat per l’Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat, en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat.

L’obra, que  ja ha passat també per Sant Feliu de Llobregat, vol recollir les lluites veïnals de les dones als barris obrers de Barcelona, i és representada per la Companyia “La Voz ahogada”, està dirigida per Iván Campillo i compta amb l’actuació de Mireia Clmente, Laura Sancho i el mateix Iván Campillo.

L’argument està centrat al voltant dels anys 1950-1960 quan la Rosi i la Mari arriben a Barcelona amb les seves famílies fugint de la misèria de la postguerra. Vivint en zones de barraques i després en pisos sense condicions, les dones es comencen organitzar per aconseguir millorar els seus barris.

L’obra ha estat escrita gràcies als testimonis recollits de dones protagonistes de lluites veïnals.  El títol “En Bangkok también hay ratas” és la resposta que va donar el llavors alcalde franquista de Barcelona ,Joaquín Viola, a les associacions de veïns que es queixaven de la brutícia i la insalubritat del barri de La Verneda a Sant Martí.

Font: Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat

Fotografia: La Voz Ahogada

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here