Mentre la Asociación Empresarial Hostelera de Madrid es mostra favorable al macroprojecte, el president de la gran companyia hotelera Hotusa s’hi mostra radicalment en contra
[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Asociación Empresarial Hostelera de Madrid ha declarat que dóna tot el seu suport a que el complex Eurovegas s’instal·li en la Comunitat de Madrid, ja que creuen és un gran projecte per a la ciutat i per al turisme. El vicepresident de la Asociación Empresaria Hostelera, José Rodríguez Tarín, va assegurar dijous que ha mantingut una reunió amb els representants d’Eurovegas i amb les institucions de la Comunitat de Madrid i que l’Associació recolza al 100% la instal·lació d’aquest projecte a la seva comunitat.
En oposició a l’actitud de la Asociación Empresarial Hostelera de Madrid, el president de la gran companyia hotelera Hotusa, Amancio López, ha qüestionat que el model que suposa el projecte d’Eurovegas sigui el model econòmic de creixement adequat per a Espanya.
“Tinc dubtes que sigui el model de desenvolupament econòmic que ens interessi, encara que també comprenc que qualsevol oportunitat en aquests moments es vegi com una oportunitat d’or”, ha afirmat en declaracions a EuropaPress.
A més, López ha augurat que Eurovegas no afavoriria al sector hoteler actual ni de Barcelona ni de Madrid, perquè ha assegurat que no actuaria com a oferta complementària, sinó que seria una “dura competència “.
Altres veus contràries al macroprojecte…
El vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) José Manuel Gómez Benítez va assegurar fa uns dies que Eurovegas serà “un focus de corrupció”.
“Els Eurovegas són el nucli d’actuacions mafioses, d’ocupació precària i vinculat a pràctiques de joc, de prostitució, etcètera”, va ssegurar aquest dijous davant les preguntes dels periodistes, després de pronunciar a la facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) una conferència sobre la transparència i prevenció de la corrupció a Espanya, dins del cicle de conferències organitzat per l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) i la pròpia universitat.
Gómez Benítez va apostar per que no s’instal·li el macrocasino a Espanya, encara que va demanar que, si finalment es construeix, no es facin als seus promotors “excepcions fiscals de cap tipus”, i es tracti al magnat Sheldon Adelson igual que a qualsevol altre inversor.
Aquest posicionament s’oposa clarament al del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, que va mostra-se partidari d’Eurovegas, ja que segons va declarar “el diner no té color”. També va defensar que el complex d’oci i joc no atraurà prostitució, drogues ni corrupció; però que si s’hi blanquegen capitals estrangers, se n’han de preocupar els països d’origen.