Viladecans: l’Hospital i Càritas se sumen a la Xarxa Pont Alimentari
L’Hospital de Viladecans (a la fotografia) , Càritas Interparroquial de Viladecans, l’Ajuntament de la ciutat i el projecte Pont Alimentari col·laboren per reduir el malbaratament d’aliments i millorar la sostenibilitat del sistema alimentari del centre sanitari i de tot el municipi.
L’any 2021 l’Ajuntament va encarregar al projecte Pont Alimentari un diagnòstic sobre el malbaratament alimentari que es produeix al municipi. Hi van participar 61 comerços, 17 centres educatius, 63 bars i restaurants, un hotel, 3 residències i l’Hospital.
Arran d’aquell treball, i també en col·laboració amb el Projecte Pont Alimentari, s’ha establert la col·laboració entre l’Hospital i l’entitat local Càritas Interparroquial per tal d’aprofitar les racions d’àpats que l’hospital prepara per als pacients i que finalment poden acabar sobrant (a la fotografia).
Així, des del 15 de desembre del 2022, Càritas es desplaça setmanalment fins la cuina de l’hospital per recollir de mans de l’empresa que gestiona la restauració del centre, els àpats sobrants, i després els distribueix entre les seves 76 famílies usuàries. En un mes s’han canalitzat 396 racions de menjar cuinat.
La iniciativa ha rebut el darrer impuls gràcies al Pacte de Viladecans pel Clima, que aquest curs desplegarà un conjunt d’accions per reduir el malbaratament alimentari al municipi.
Una iniciativa que fusiona la visió social i solidària i l’aposta per la sostenibilitat.
Font: Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Viladecans
Fotografia: Ajuntament de Viladecans