L’exalcaldessa de Castelldefels i número sis de la candidatura de Sumar-En Comú Podem a les eleccions generals per Barcelona, Candela López, ha celebrat l’acord al qual han arribat els comuns, el PSC i Tot per Terrassa (TxT) per governar la Diputació de Barcelona

Un pacte progressista a la Diputació de Barcelona

En un acte de campanya a Gavà, López, que es perfila com a vicepresidenta de la corporació provincial, s’ha felicitat pel pacte, que amb els 23 vots dels socialistes, els comuns i TxT neutralitza qualsevol opció de pacte alternatiu; sobretot perquè “des del 2011 no hi havia un govern progressista a la Diputació”, ha explicat la regidora de Castelldefels.

El passat mandat el PSC havia governat la institució amb Junts sota la presidència de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín. La presidenta de la Diputació a partir d’aquest dijous serà l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, la socialista Lluïsa Moret, i els comuns formaran part del govern per primera vegada. Anteriorment però, ICV que ara forma part dels comuns, sí que havia format part de l’executiu provincial.

La candidata baixllobregatina d’En Comú Podem ha assegurat que la nova Diputació es posarà al servei “dels reptes que tenen els ajuntaments” i serà “referent en polítiques innovadores”. “El que volem és que la Diputació torni a ser punta de llança d’aquestes polítiques i el que farem amb aquest govern progressista és garantir-ho i fer-ho possible”, ha afegit.

Pisarello demana que “cada euro” invertit a Catalunya “vagi sobretot a Rodalies”

Per la seva banda, el número dos de la candidatura de Sumar-En Comú Podem per Barcelona, Gerardo Pisarello, ha reclamat aquest dimecres que “cada euro que s’inverteixi a Catalunya en matèria d’infraestructures vagi sobretot a Rodalies”.

Ho ha demanat tambe des de Gavà, que precisament va ser l’epicentre d’una greu incidència de Rodalies de Catalunya el maig i és el municipi de l’actual ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, de qui Pisarello ha lamentat que “no hagi estat l’altura”. Per això, ha tornat a exigir que els comuns ocupin el Ministeri en cas que es reediti un govern amb el PSOE.

Pisarello ha assegurat que el PSOE “sembla no considerar una prioritat” el servei de Rodalies i ha recriminat a PSC i ERC que en el context de crisi climàtica “prioritzin infraestructures com el quart cinturó o l’ampliació de l’aeroport” per sobre del transport ferroviari, que és “el menys contaminant de tots i el més necessari per a la gent treballadora”. És per això que demanat que el 23 de juliol, dia de les eleccions, “els vots serveixin perquè En Comú Podem pugui dirigir el Ministeri” i fer que la millora de Rodalies “sigui una realitat”.

“Govern Freddy Krueger”

També ha cridat a anar a les urnes per aconseguir que Sumar desplaci Vox com a tercera força al Congrés dels Diputats “i evitar que hi hagi un govern Freddy Krueger a l’Estat” que faci retrocedir la societat espanyola als “temps de Torquemada” i que la confluència d’esquerres “faci pressió” al PSOE.

Alhora, ha advertit a ERC, que contemplava dimarts mantenir la taula de diàleg si és el PP qui governa, que el líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, és “obertament anticatalanista”, per la qual cosa ha posat en dubte la continuïtat d’aquest espai de negociació entre l’Estat i la Generalitat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here