Del 8 a l’11 d’agost Sant Feliu celebrarà una nova edició de la Festa Major de Sant Llorenç, patró de la ciutat. La festivitat es concentrarà a l’entorn de la plaça de la Vila, on hi haurà activitats tradicionals obertes a tothom, i també a d’altres indrets de la ciutat

El dimarts 8 d’agost obrirà el programa d’activitats, a les 18 h, la creació d’un mural participatiu juntament amb l’inici de la segona edició del Trivial d’Enriqueta Martí a la plaça de la Vila. La festa seguirà a la plaça amb quatre activitats més: el pregó de la Festa Major amb espectacle d’animació a les 20 h, un sopar popular una hora més tard, la baixada del campaner a càrrec de GEPS, a les 21.15 h, i un pregó satíric i concert del grup Pasqual i Desnatats a les 21.30 h. Tancarà la primera jornada de la Festa una sessió de cinema a la fresca, a les 22 h a la plaça de la Salut, amb la projecció de la pel·lícula The Flash.

La jornada del dimecres 9 d’agost començarà a les 17 h amb el taller de cianotípia, a càrrec de Blue Tropic, a la plaça de la Vila, que també serà l’escenari de diverses activitats que es desenvoluparan al llarg de la tarda i el vespre com bitlles tradicionals, una gala d’exhibició de talents, o un sopar i posterior ball a la fresca. A les 20.30 h, el pati de l’Ateneu acollirà el Concert amb Oriol Serna, i a les 22 h el cinema tornarà als carrers de Sant Feliu amb la projecció d”Historias para no contar’, al parc de Llorenç Sans.

El dijous dia 10 la ciutadania té una cita, a les 11 h, amb una cercavila d’anada a ofici amb els gegants de l’ACF, des del Palau Falguera fins a la catedral de Sant Llorenç. Una vegada finalitzi el recorregut, es farà el tradicional repic de campanes i missa de Sant Llorenç a la catedral, a les 11.45 i les 12 h respectivament. El ball dels gegants a la plaça de la Vila donarà pas, a les 13.30 h, a un aperitiu en honor als Llorenç i Llorences, acompanyat d’un concurs de truites. A partir de les 19 h els veïns i veïnes seran convidats a participar en les sardanes amb balls de gegants a la mitja part a la plaça de la Vila. La darrera activitat de la jornada serà la cantada d’havaneres amb rom cremat, a la plaça de la Vila a partir de les 22 h.

El darrer dia de la Festa de Sant Llorenç la ciutadania té una cita amb la música al parc Nadal, on a partir de les 18 h tindrà lloc la Vespra de Sant Llorenç amb Puntxa Discos (PDs). Un quart d’hora més tard la Catedral acollirà el Concert de Festa Major de Música Clàssica, a càrrec del conjunt musical ‘En el record’.

A les 20 h, tindrà lloc la final de la segona edició del Trivial Enriqueta Martí a la plaça de la Vila, on a partir de les 21 h també es farà el sopar ‘jo porto’. A partir de les 22 h hi haurà un cercavila nocturn de gegants amb repic de campanes i final de festa amb puntxa discos, a partir de les 23 h, per tancar la Festa de Sant Llorenç d’enguany.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here