–Els serveis locals de Protecció Civil han dut a terme a la ciutat una campanya prèvia de sensibilització i promoció 

–Alumnes de l’Escola Llor que participaven en una activitat a l’aire lliure han fet un exercici de confinament

L’Ajuntament de Sant Boi ha participat en una prova pilot per a la sensibilització i promoció del confinament en cas de risc químic.  Ha estat amb motiu de la prova de sirenes realitzada per Protecció Civil de la Generalitat aquest dimecres, dia 29 de maig, a 22 municipis del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

En col·laboració amb la Generalitat, l’Ajuntament baixllobregatí ha dut a terme durant aquest mes de maig un conjunt d’accions per difondre entre diferents sectors de la població el risc químic i les mesures d’autoprotecció.

Els serveis locals de protecció civil han realitzat una campanya informativa. Aquesta campanya, que ha inclòs la distribució de material informatiu en punts estratègics de la ciutat, ha promogut la participació en el confinament d’una trentena de centres educatius (escoles bressol, escoles de Primària i centres de secundària), 4 mercats municipals, 6 casals de barri i 3 poliesportius, a més de comerços, empreses i centres de treball municipals.

Exercici de confinament

Durant la prova de sirenes, l’acció més simbòlica ha estat un exercici de confinament per part d’un grup d’una vintena d’alumnes de 2n de Primària de l’Escola Llor (a la fotografia). A l’hora de la prova de sirenes, participaven en una activitat del projecte Rodescola, dedicat a la promoció de l’ús de la bicicleta.

L’activitat ha tingut lloc a la plaça de Teresa Valls i Diví, just al costat de l’equipament de L’Olivera, on hi ha una de les sirenes de risc químic que s’han activat durant la prova a Sant Boi. Quan han sonat les sirenes, nens i nenes s’han confinat a l’interior de l’edifici, tot baixant les persianes i tancant les finestres com a mesures més segures davant d’aquest tipus de risc.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here