L’Assemblea Nacional Catalana viu un nou episodi de la seva divisió interna entre els partidaris de l’equip presidit fins ara per Dolors Feliu, que va intentar impulsar una llista cívica a les darreres eleccions al Parlament, i el sector crític que s’oposava a aquella iniciativa.

La reunió del ple constituent de l’entitat, celebrada a Vilafranca del Penedès el passat dissabte 25 de maig, es va haver de suspendre després de cinc votacions en les que cap candidat va obtenir els dos terços dels vots del Secretariat Nacional necessaris per convertir-se en el nou president. El cantautor i polític Lluís Llach (a la fotografia), membre del sector que s’oposava a la llista cívica, va ser el més votat però no va arribar a la majoria suficient. Davant aquesta situació es va tornar a convocar la reunió per aquest dissabte, 1 de juny.

En aquest context les assemblees territorials de l’ANC al Baix Llobregat han difós un manifest demanant que els partidaris de la llista cívica deixin de bloquejar l’elecció de Llach. El manifest critica l’equip de direcció sortint afirmant que “d’uns anys ençà, vivim una ANC que no és aquella que ens va fer apuntar-nos-hi. És una ANC que està trepitjant el que hem construït, i que ja no treballa amb la sobirania de les bases, sinó que decideix des de dalt i diu què s’ha de fer”. I adverteixen: “L’ANC no és un pastís que uns pocs es puguin repartir al seu gust”.

Una altra opinió molt crítica amb la situació que viu l’ANC es la d’un dels seus fundadors, Jaume Marfany, d’Esplugues de Llobregat, que el diumenge 26 de maig publicava un escrit titulat “Hi ha quelcom que és podrit… (eleccions a la presidència de l’ANC)”, en el que criticava que el divendres abans de la reunió “ja es posen en marxa alguns mitjans de comunicació pe preparar el terreny”. Denuncia , en concret, el paper de la periodista Silvia Barroso, directora del digital El Mon, que anunciava un “empat tècnic”. Marfany acusa l’ANC “d’assemblar-se cada vegada més , i de manera molt perillosa, als partits polítics als quals ha estat censurant, criticant i posant constantment en entredit”. En canvi, el sector partidari de la llista cívica i que defensa la gestió de la presidenta sortint Dolors Feliu, acusa Lluís Llach d’estar al servei del projecte de Junts i de Carles Puigdemont, recordant que va demanar el vot per Junts a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya i també el demana a les eleccions europees del proper 9 de juny. Encara ha crispat més l’ambient la noticia publicada pel diari Ara aquests dies segons la qual Lluís Llach va pagar fora de termini les quotes de soci de l’ANC des del 2014 per poder optar a la presidència, fet que la Junta Electoral no va considerar motiu per a invalidar la seva candidatura, decisió que va provocar la dimissió de tres membres del Comitè electoral denunciant un tracte de favor al cantant de Verges.

Font: ANC Baix Llobregat

Fotografia: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here