El manifest “Reactivem l’esquerra nacional”, del que elBaix.cat va informar aquest dilluns, 17 de juny, ha posat de manifest l’existència  de diversos sectors dins ERC que esmolen les eines de cara al congrés del 30 de novembre. Els mitjans de comunicació ja parlen obertament de “roviristes”, impulsors del manifest, i “junqueristes”.

En començar aquest dimarts, 18 de juny, el manifest havia arribat a més de 600 signatures. El Baix Llobregat, comarca d’Oriol Junqueras, és de les que registra un nivell més escàs de suports. Tot i així, s’hi ha afegit l’exalcalde de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa.

L’exdiputat al Congrés i veí de Cornellà de Llobregat, Joan Tardà (a la fotografia), ha publicat dues pilades crítiques amb el manifest. En la primera afirmava: “Lamento no haver estat prou mereixedor de formar part dels 300 signants a qui se’ls passà el Manifest en què  es reivindica l’esquerra nacional i la renovació pel sol fet de creure que ambdós objectius no exigeixen necessàriament llançar Junqueras a la paperera”.

En una segona piulada opina: “Creure que tots els i les dirigents dels darrers anys han de plegar pel sol fet d’haver-ne estat (es diguin Junqueras, Marta Vilalta o qualsevol altre company/a) suposa una descapitalització suïcida del partit. Renovació igual a vitalisme. Taula rasa igual a infantilisme”.

En sentit contrari, un dels signats del manifest, el conseller en funcions d’Empresa i Treball, Roger Torrent, expresident el Parlament, ha manifestat que cal “plantejar una renovació dels lideratges. S’han de canviar les cares”. Alhora Torrent s’ha descartat com a possible líder d’ERC afirmant que té “el cap més fora de la política que dins”.

El Baix Llobregat es perfila, per la seva afinitat amb Junqueras, com una de les comarques decisives de cara al desenllaç del conflicte intern que viu ERC.

Fotografia: Catalunya Plural ( Pol Rius)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here