Fins ara la ciutadania de Sant Feliu de Llobregat ha assumint amb paciència les molèsties provocades pel soterrament de les vies de RENFE. L’opinió majoritària és que val la pena el sacrifici perquè el soterrament suposarà un benefici evident per la ciutat. Però una de les obres destinades a pal·liar-ne les conseqüències està provocant polèmica: la construcció d’un pont provisional entre el pàrquing de la Rambla Marquesa Castellvell i el Casal de la Gent Gran (a la fotografia) . El seu objectiu és facilitar el pas dels vianants entre les dues zones de la ciutat separades per les vies, ja que els dos ponts del carrer Verge de Montserrat quedaran tancats al pas de forma imminent.

L’alçada del pont de ferro supera els 5 metres fet que ha obligat a dotar-lo d’escales de molts esglaons i d’unes rampes d’una llargada més que considerable.

Moltes persones denuncien que aquest pas serà inaccessible per a les persones grans i no entenen que no estigui dotat d’ascensor com l’altre pont provisional que està situat al costat de l’estació actual.  També hi ha qui tem que les llargues rampes es converteixin en pistes de carreres per a patinets i bicicletes, amb el perill que això comportaria per als vianants.

Culpa del ministre socialista de Transports?

En una sessió informativa celebrada fa pocs dies al Casal de la Gent Gran, l’alcaldessa socialista Lourdes Borrell, davant l’allau de crítiques, va argumentar que el pont ja estava dissenyat així des del principi i que, malgrat les reiterades peticions a ADIF, per tal que instal·lés un ascensor, l’empresa, que depèn del ministre també socialista de Transports, Óscar Puente, s’ha negat a construir-lo.  Una  de les explicacions més curioses i que va provocar més indignació fou que no s’ha volgut que el pas depengui de factors externs com l’energia i la llum que poden fallar i deixar sense servei els ascensors. Algú potser va pensar en les freqüents avaries que afecten els ascensors de l’estació provisional, situats davant el passeig Comte Vilardaga. L’alcaldessa es va comprometre a tornar a traslladar la sol·licitud a ADIF, tot i que la inauguració de la passarel·la, que ja s’havia d’haver produït, està prevista pels primers dies d’aquest mes de juliol.

Aquesta és la segona polèmica relativa al soterrament que ha d’afrontar l’equip de govern de PSC, Junts i Veïns, en l’any que porta al front de l’Ajuntament. La primera es va produir al voltant del dia de Sant Joan de l’any passat, quan la falta de previsió davant possibles accions de protesta en la vigilància de l’antiga estació, que era obligació de l’Ajuntament i d’ADIF, va permetre l’ocupació de l’edifici per part de ciutadans i ciutadanes que s’oposaven al seu enderrocament, ocupació que es va anar allargant fins a retardar uns quants mesos les obres.

Fotografia: Fetasantfeliu ( Guillem Mendoza)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here