Es va reomplir una part amb l’aigua de la piscina interior i una altra amb camiona cisterna amb aigua prominent del pou Barquera 3, que no es pot consumir degut a la seva terbolesa

Tenint en compte que la prioritat de l’Ajuntament baixllobregatí era garantir el subministrament d’aigua a tota la ciutadania, una vegada analitzades les dades sobre les reserves d’aigua i l’estalvi del darrer trimestre, el consistori va prendre la decisió de reomplir la piscina exterior per donar servei a la població, a les entitats esportives i als casals d’estiu.

Per fer-ho, es va reutilitzar l’aigua de la piscina interior com a mesura d’estalvi, tenint en compte que en aquesta instal.lació s’havien de fer reparacions i tasques de manteniment, que el buidat d’aigua facilitarà.

La resta d’aigua, va sortir del pou Barquera 3, que està a l’espera del Departament de Salut per posar l’aigua a la xarxa. Per tant, l’ús d’aquesta aigua no afecta al subministrament de la xarxa.

Des que l’11 de gener es va fer el tancament de les dutxes de les instal·lacions del CEM s’ha fet un estalvi de 2 milions de litres. Un requisit d’estalvi previ indispensable a la normativa vigent que, juntament amb l’ús que fan de la piscina els equips esportius federats del municipi, han fet possible aquesta decisió.

En declaracions a l’ACN, el primer tinent d’alcalde, Òscar Suñé, es va mostrar satisfet amb la mesura impulsada des de l’Ajuntament: “El nostre objectiu prioritari ha estat sempre que cap aixeta es quedés sense aigua i, un cop garantit això, es va optar pel transvasament perquè totes les entitats del municipi i els veïns en puguin gaudir”.

La piscina va obrir portes divendres entre les 17.00 i les 21.00, i dissabte i diumenge de 10.00 a 20.00, i seguirà donant servei al municipi durant els mesos de calor.

Font: Ajuntament de Vallirana i ACN