Unes 30 persones membres de la plantilla de la firma sanitària Leventon, es van manifestar aquest dimarts davant el Parlament per rebutjar l’ERO a la planta de Sant Esteve Sesrovires, amb el qual la companyia preveu acomiadar 121 dels 129 empleats.

Els i les manifestants buscaven la complicitat dels grups parlamentaris, amb la majoria dels quals s’han reunit al llarg del matí “per demanar-los consciència de la situació tràgica dels afectats”.

Així ho va relatar la membre del comitè d’empresa Isabel Garcia Polo, que va definir com a “cop devastador” la decisió de la família Rubiralta, propietària de l’empresa filial del Grup Welfen. “Ens dol profundament veyre com paguem les conseqüències de la mala gestió després de dècades d’esforç”, va dir.

Garcia Polo va criticar que els propietaris de Leventon “hagin optat pel camí més fàcil i devastador en comptes de buscar solucions”, I va lamentar que l’ERO estigui motivat per causes productives “en una empresa que ha estat puntal” en el sector dels materials per a tractaments mèdics.

La plantilla va pregar als grups parlamentaris que s’impliquin en buscar alternatives a l’ERO. La companyia va presentar l’exepedient de regulació a finals de juny i aquest divendres acaba el termini legal de 30 dies per a què empresa i treballadors arribin a una entesa sobre les condicions dels acomiadaments.

Font: ACN