Aquest ésser gavanenc il·lustre protagonitzarà el nou espectacle de La Fura dels Baus, “Pioneers 52Hz”

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia i els directors de La Fura dels Baus, Carlus Padrissa i Pep Gatell han acomiadat aquest matí l’Ésser del Mil·lenni, que marxa temporalment a Àustria per protagonitzar el nou espectacle de La Fura dels Baus. Serà en el marc del Festival Linzer Klangwolke, que tindrà lloc el 7 de setembre a la ciutat austríaca de Linz.

El certamen és un dels majors esdeveniments musicals multimèdia que se celebren cada any al parc del Danubi.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia ha manifestat que “la figura de l’Ésser del Mil·lenni és molt important a la nostra ciutat, és molt significativa. Ara marxa per portar la cultura gavanenca a Àustria. La trobarem a faltar però contenta de poder tenir un referent de Gavà en un gran espectacle de La Fura dels Baus”. L’Ésser del Mil·lenni tornarà a presidir el Parc del Mil·lenni a mitjans de setembre.

El nou espectacle de La Fura dels Baus s’anomena “Pioneers 52Hz”, on aquest ésser gavanenc “tindrà el paper principal, serà la figura central. Al muntatge, l’Ésser del Mil·lenni prendrà vida, l’omplirem de gent i d’humanitat” ha afirmat un dels fundadors de La Fura, Miki Espuma.

El creador del muntatge és Carlus Padrissa que, inspirat amb la simfonia “The Planets” de Gustav Holst, rendeix homenatge a totes les persones pioneres que hi ha hagut al llarg de la història per ajudar a millorar la humanitat, emfatitzant el paper de les dones. L’espectacle comptarà amb grans escenografies i un centenar de participants.

Segons Padrissa el muntatge permetrà a l’espectador viure una experiència global.

Una icona de Gavà

L’Ésser del Mil·lenni va ser una creació de La Fura per amenitzar la festa que es va celebrar a Barcelona per rebre el nou mil·lenni. La figura és una estructura de ferro de 15 metres d’alçària, que representa, segons la descripció que va fer la Fura, una quimera entre la màquina i un organisme que confon i barreja les fronteres del gènere masculí i femení i les races i classes socials.

La companyia, relacionada històricament amb Gavà, va cedir l’escultura a la ciutat el desembre de 2021, sense detriment de la propietat intel·lectual de la figura que continua en mans del grup de teatre. Des d’aleshores ha presidit el Parc del Mil·lenni, convertint-se en un dels grans icones del municipi.

Aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament de Gavà cedeix l’Ésser del Mil·lenni. L’any 2013 la va deixar a l’Ajuntament de Barcelona per protagonitzarla Festa de Cap d’Any a la ciutat comtal.

Font: Ajuntament de Gavà