L’Hospital de Viladecans ha posat en marxa una nova àrea d’esterilització amb una major superfície i nova maquinària d’última generació que permetrà assumir una major capacitat de processament de material i de seguretat, tant pels professionals, com pels pacients

El nou espai suposa un salt qualitatiu en instal·lacions, maquinària i utensilis, convertint-la en un servei d’esterilització d’última generació.

Per una banda, s’incorpora el sistema de traçabilitat de l’instrumental, que permetrà consultar, en tot moment, en quin estat es troba l’utillatge, i es renoven tots els aparells antics per nous d’alta gamma. D’altra banda, s’afegeix nova maquinària, com un autoclau, un esterilitzador de baixa temperatura, un túnel de rentat amb capacitat d’instrumental de gran volum i una central automàtica de dosificació de químics, entre d’altres.

Tenint en compte que també augmenta de superfície de l’àrea, es podrà assumir una major capacitat de processament de material, així com assegurar una major seguretat, tant pels professionals, com pels pacients.

El nou Hospital de Viladecans

El passat 17 de juny va finalitzar la primera fase del projecte d’ampliació i renovació de l’Hospital de Viladecans amb la finalització del trasllat de l’activitat assistencial als nous espais.

Amb l’obertura de la nova esterilització, es completa una nova peça del projecte del nou Hospital de Viladecans, que continuarà amb la unió dels blocs quirúrgics nou i antic, i procedirà amb la reforma dels edificis existents fins ara -tant l’històric com els que acullen les urgències i les consultes velles-, la urbanització de l’entorn i la construcció d’un aparcament soterrat per a professionals i usuaris.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)