● Xoel López, Lluís Gavaldà & Joan Pau Chaves, Núria Graham i Aoife Nessa, Mar Pujol, Marala o Los Estanques són alguns dels noms del cartell d’enguany
● El festival posa un èmfasi especial en l’essència de la música, per tal d’anar més enllà de les tendències comercials i trobar una profunditat artística que ressoni amb el públic
● Sent un refugi per l’expressió i diversitat musical, l’Altaveu torna a oferir-nos una cita per descobrir propostes enriquidores oferint una programació variada i de qualitat.
ARTISTES 2024
Aquest any, la programació de l’Altaveu convida a explorar la profunditat i sinceritat de la música creada amb identitat i valors, explorant sons que emergeixen de les arrels més profundes de la creativitat humana on el creador es retroba amb un públic i es creen lligams que ja són més profunds que la mateixa obra.
Per aquesta mateixa raó, enguany es podrà gaudir de propostes entranyables i participatives com la del Lluís Gavaldà & Joan Pau Chaves, revisitant diferents cançoners d’aquí o d’allà, la personalitat marcada i singular de les cançons d’una artista rotunda com és Mar Pujol o bé col·laboracions efímeres i plenes de genialitat com és la de Núria Graham i Aoife Nessa.
També hi serà una de les artistes premi Altaveu 2023, Magalí Sare, que juntament amb en Dani López oferiran un concert ple de matisos en una singular unió.
I sense allunyar-se tampoc de les propostes més d’arrel com Tarquim, el Festival també dóna cabuda a l’electrònica amb l’elegant pop de CARLA o sonoritats més urbanes vinculades al hip-hop com són BTZ i Shoda Monkas.
Finalment, no es poden oblidar les propostes d’altíssima qualitat com la presentació del nou disc de Mohama Saz, ple de reminiscències psicodèliques i andalusís; la presentació del nou disc a Catalunya de Los Estanques, o la proposta enèrgica, polifònica i mediterrània de Marala. I un Xoel López, en estat de plenitud, presentant un disc tant complet com és “Caldo Espírito”.
Un compromís amb la diversitat musical
Des de la seva fundació el 1989, l’Altaveu ha mantingut una vocació pública clara: potenciar la diversitat musical.
Aquest any, el festival posa un èmfasi especial en l’essència de la música, amb l’objectiu d’anar més enllà de les tendències comercials per trobar una profunditat artística que ressoni amb el públic. Segons Víctor Partido, director artístic del Festival:
“Cada músic i cada proposta que ens acompanyarà té una identitat pròpia, un estil únic, influències culturals i interpretacions personals diferents. Però alhora, tots comparteixen la capacitat d’explorar formes musicals que emergeixen de les arrels més profundes”.
La sinceritat i profunditat de la música en directe
El compromís amb la qualitat artística es reflecteix en la selecció d’artistes d’enguany, que destaquen per la seva autenticitat i intensitat. Cada actuació és una aposta per la connexió emocional i la transformació a través de la música.
“La música en directe té el poder de connectar-nos profundament amb les nostres emocions. Us convidem a deixar-vos portar per aquesta experiència única, on cada nota i ritme ens uneixen en un viatge emocional”, comenta Partido.
Un refugi per l’expressió i diversitat musical
L’Altaveu no és només un esdeveniment musical, sinó una veritable celebració de la música en totes les seves formes. El festival ofereix espais on els artistes poden expressar-se, sense pressions comercials. Aquest ambient propicia la presència de músics que exploren noves formes d’expressió i connecten amb el públic d’una manera més autèntica i íntima.
Amb una història llarga i rica, el festival vol continuar sent un refugi per als amants de la música que busquen descobrir propostes enriquidores i per als artistes que s’arrisquen a comunicar el seu art amb sinceritat.
Activitats Paral·leles
Com a cada edició, l’Altaveu també baixa dels escenaris per gaudir de la música des d’altres perspectives amb totes les activitats de l’Altaveu+, com l’exposició del dissenyador lvan Castro, les Converses Altaveu amb ponents com Txarly Brown, l’Altaveu al Cinema i la Fira del Disc i del Llibre Musical i l’Altaveu en Família.