No ha pogut ser, tot i que durant els primers 16 dels 20 quilòmetres de la final olímpica de marxa als Jocs de París, Paul McGrath ha fet somiar a la seva ciutat, Gavà, amb rebre’l com a medallista olímpic

El jove gavanenc ha estat durant la quasi totalitat de la prova en el grup capdavanter, ocupant durant força estona les posicions tercera i quarta, i ha competit molt concentrat al costat del seu company de l’equip espanyol, Álvaro Martín, doble or al Campionat del Món a Budapest i un dels gran favorits que finalment ha aconseguit el bronze per darrere del brasiler Caio Bonfim, que ha estat plata, i de l’equatorià Daniel Pintado, que s’ha penjat l’or amb un temps d’1:18.

McGrath, amb només 22 anys, era un dels participants més joves i, tot i defallir als quilòmetres finals, ha acabat en una meritòria 17ª posició, amb un temps de 1:20:32. El seu nom ja sona com una de les gran promeses de l’atletisme espanyol i amb tota seguretat el seus jocs seran els de Los Angeles i Brisbane.

En declaracions a la cadena COPE McGrath reconeixia sentir-se “feliç” i afirmava que ho havia “donat tot” i que literalment s’hi havia “deixat el fetge” . El baixllobrehatí explicava que “al principi la carrera m’agradava perquè anava de menys a més, però al final no ha pogut ser. Caldrà seguir entrenant i seguir lluitant”.

La prova de marxa masculina ha estat la primera competició del programa atlètic en aquests Jocs i ha donat inici mitja hora més tard del previst per la tempesta que ha descarregat a l’alba a la capital francesa, però ho ha fet en condicions relativament bones tot i que la humitat era elevada.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)