Després de ser nomenat cap de gabinet del Govern, el fins ara alcalde d’Esparreguera ha deixat l’alcaldia de la ciutat baixllobregatina en mans del que ha estat el seu primer tinent d’alcalde, Juan Jurado Bracero; a l’espera de la celebració del ple extraordinari per escollir un nou alcalde

El fins al moment alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, s’ha acomiadat aquest dimecres del càrrec després de ser nomenat cap de gabinet del Govern de Salvador Illa. En una carta a la ciutadania compartida a X, Rivas ha agraït la “col·laboració i confiança” dels veïns en els gairebé deu anys que portava al capdavant del consistori i més de disset com a regidor.

A partir d’ara s’obre el procés de relleu al càrrec. De moment, el primer tinent d’alcaldia, Juan Jurado, assumeix les funcions fins que se celebri un ple extraordinari, previst d’aquí a un parell de setmanes, on s’haurà d’escollir el nou batlle. Rivas ha assegurat que ha arribat un “nou temps polític” i ha indicat que està “honorat i agraït” per la confiança d’Illa.

És del tot provable que la persona que ha quedat al càrrec del consistori, s’acabi postulant com a alcaldable. Jurado és regidor a l’Ajuntament d’Esparreguera i membre del govern municipal des del maig de 2019, primer com a regidor d’Educació i Cultura i des del juliol de 2019 com a primer tinent d’alcalde, coordinador de l’àrea de drets socials i ciutadania i regidor de Recursos Humans.Vaig néixer l’any 1991.

Va començar els seus estudis a l’Escola Municipal de Música i Dansa i l’any 2014 es va graduar en música en l’especialitat de composició, que va cursar al Conservatori del Liceu i a la Sibelius-Akatemia d’Hèlsinki. Des d’aleshores, ha dedicat la seva carrera professional a la composició, la direcció musical i la docència, especialment a l’Escola Superior del Taller de Músics, on a més a més coordina el departament de composició.

Va acceptar la proposta del PSC de formar part de les llistes electorals, primer com a independent i des del 2021 com a militant, i està fortament vinculat al món cultural i associatiu d’Esparreguera i les seves entitats: col·laborador de La Passió d’Esparreguera, de l’Associació Beques Lola Lizaran, del Patronat Parroquial, de TramaTeatre, del Festival Lola, i membre fundador del grup vocal MusicVox i de l’orquestra JOCPE (més tard, l’Sparagaria Orquestra).

Font: ACN i Ajuntament d’Esparreguera