L’anunciada celebració del congrés d’ERC prevista pel 30 de novembre continua generant tensions i polèmica. Dos pesos pesants del partit al Baix Llobregat, l’exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, que es postula novament com a president, i l’exdiputat de Cornellà, Joan Tardà, (tots dos a la fotografia amb Gabriel Rufián) encapçalen la petició d’avançar el congrés que ha signat una tercera part dels consellers i conselleres nacionals del partit republicà. La sol·licitud formal es podria lliurar el proper dilluns.

Segons el sector de Junqueras, atès que aquest va deixar el càrrec de president el 10 de juny, segons els estatuts del partit el Congrés s’ha de celebrar en el termini de tres mesos, és a dir, abans del 10 de setembre. Ara bé, els mateixos estatuts preveuen un  ajornament de sis mesos en cas d’un context electoral, circumstància que, segons els junqueristes, no s’ha produït. La direcció demanarà un informe jurídic abans de posicionar-se.

El fons de la qüestió estaria en el fet que el sector de Marta Rovira encara no ha definit quina seria la seva candidatura als màxims òrgans de direcció del partit, atès que ella va anunciar que es retirava. El sector de Junqueras voldria avançar el Congrés per restar temps als seus oponents  per trobar un candidat o candidata a la presidència.

Fotografia: Europa Press

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here