• Els polígons de Sant Boi tenen un alt grau d’activitat. Nou de cada deu ‘establiments’ (principalment, naus industrials) estan en funcionament

• La localitat baixllobregatina vol reforçar el paper dels polígons com a motor econòmic a partir de l’aposta per sectors emergents

• Als polígons de Sant Boi hi ha 630 naus i establiments amb activitat econòmica

Alt nivell d’activitat

Segons dades recopilades per l’AMB, als polígons d’activitat econòmica de Sant Boi hi ha en l’actualitat 734 establiments. 635 estan en actiu, una xifra que representa el 87% del total.

De fet, gairebé tots els polígons de la ciutat tenen un nivell d’activitat superior al 90%, amb l’excepció del polígon Fonollar Nord.

Diversitat de parcel·les

A més d’un alt nivell d’ocupació, els polígons de Sant Boi tenen també una tipologia de parcel·les molt diversa.

N’hi ha de totes les dimensions, des dels 300 m2 de l’establiment més petit fins als 53.000 m2 que ocupa la nau de l’empresa Naeko Logístics. El tamany més habitual està a l’entorn dels 1.000-1.500 m2.

Tipus d’activitats

Pel que fa a la tipologia d’activitats que allotgen els polígons, la més freqüent és la distribució i emmagatzematge (34%), que es concentra sobretot a Prologis Park.

La producció representa el 26% de tota l’activitat; el comerç i els serveis, el 24%, i les reparacions, el 4%.

Una aposta estratègica

Totes aquestes dades formen part de la diagnosi a partir de la qual s’està elaborant l’Agenda Urbana dels Polígons d’Activitat Econòmica de Sant Boi, un pla d’acció per abordar els reptes dels propers anys en aquest àmbit. Es presentarà públicament durant la propera tardor.

La seva intenció és reforçar el paper dels polígons com a motors de desenvolupament de l’economia de Sant Boi a partir d’una aposta estratègica per sectors emergents.

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat