• Utilitzaven els DNI falsificats per obtenir fraudulentament productes de diversos establiments comercials, per després vendre’ls a terceres persones

• Els dos detinguts, un de Sant Boi de Llobregat i l’altre de Las Palmas de Gran Canaria, treballaven coordinadament i disposaven de més de 140 comptes bancaris al seu nom

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de Sant Feliu de Llobregat conjuntament amb la UDEV de la Brigada Provincial de Las Palmas i la UDEV de la Brigada Policial de Barcelona de la Policia Nacional van detenir, el 24 de juliol, dos homes -un a Cornellà de Llobregat de 33 anys i l’altre a Las Palmas de Gran Canaria de 27 anys- com a presumptes autors de delictes de falsificació documental, usurpació d’identitat i estafa.

Les detencions són el resultat d’una investigació oberta des del mes de gener d’enguany, quan el responsable de seguretat d’una empresa de paqueteria va informar els Mossos d’Esquadra que dins d’un paquet trencat havien aparegut 9 documents d’identitat, la majoria amb la fotografia de la mateixa persona, però amb diferents dades. Paral·lelament, una víctima va denunciar a Las Palmas de Gran Canaria una estafa mitjançant l’ús d’una targeta bancària a una ubicació en la qual no s’hi trobava. Arran d’aquests fets, la DIC va iniciar un equip conjunt d’investigació amb la Policia Nacional, a Barcelona i las Palmas de Gran Canaria.

Amb aquestes dades, l’equip d’investigadors va determinar que els dos presumptes autors utilitzaven els DNI falsificats per obtenir, mitjançant estafa, productes de diversos establiments comercials que després venien a altres persones per obtenir un benefici econòmic. Els agents van acreditar que els investigats disposaven de fins a 140 comptes bancaris al seu nom.

El passat 24 de juny, en una acció coordinada entre Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, els agents van dur a terme tres entrades i registre simultànies, una a Sant Boi de Llobregat (domicili del detingut fet a Cornellà), una a Telde de Gran Canaria i l’altra a Las Palmas de Gran Canaria, on van detenir els dos sospitosos. En el domicili de Sant Boi de Llobregat els mossos d’esquadra van localitzar dos telèfons mòbils i van detenir un home de 33 anys.

A Gran Canària, en un dels domicilis escorcollats els agents van localitzar: una màquina de comptar bitllets, 45.705 euros en efectiu envasats al buit, una plastificadora, una escopeta i una pistola, ambdues d’aire comprimit, una “bitlletera freda” (bitlleres on s’emmagatzemen les claus privades fora d’Internet de comptes de criptomonedes) i cinc telèfons de gamma alta.

Un dels detinguts va passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Sant Boi de Llobregat el dia 25 de juliol i l’altre al Jutjat de Guàrdia de Las Palmas de Gran Canaria el 26 de juliol.

Font: Mossos d’Esquadra