• El treball conjunt dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional ha permès garantir una celebració pacífica que s’ha desenvolupat en un ambient festiu i amb incidències poc remarcables

• Durant les nits de divendres i dissabte es van denunciar 14 persones per tinença d’armes prohibides i es van detenir quatre persones

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Molins de Rei i la Policia Nacional van dur a terme un dispositiu específic dissenyat per garantir la seguretat de la celebració de la Festa Major de Molins de Rei.

Dins d’aquest dispositiu es va dur a terme, mitjançant controls preventius, el Pla Daga, una eina policial que s’integra dins d’un pla estratègic global sota el nom Espai Públic Lliure d’Armes. Els objectius d’aquest pla són reforçar la protecció dels espais que siguin susceptibles d’acollir portadors d’armes blanques o que la seva presència pugui significar un risc social o de seguretat.

Aquest pla, que es va activar a tota Catalunya el febrer de 2023, es desenvolupa actualment amb un plantejament de més intensitat i amb una reformulació de l’abordatge global d’aquesta problemàtica en col·laboració amb les Policies Locals, les Guàrdies Urbanes i altres operadors de seguretat.

Les dades policials indiquen que s’ha incrementat el nombre d’incidents on els ciutadans implicats utilitzen algun tipus d’arma blanca. Entre els mesos de gener i agost de 2024, la Regió Policial Metropolitana Sud ha intervingut 880 armes del total de 6252 armes intervingudes a tota Catalunya. De fet, la comparativa anual d’armes blanques intervingudes amb els darrers anys mostra una tendència ascendent

Per aquest motiu, l’impuls policial a la tasca operativa es focalitza en la prevenció, la persecució i la sanció de la tinença d’armes a l’espai públic.

El treball conjunt dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Molins de Rei i la Policia Nacional ha permès garantir una celebració pacífica que s’ha desenvolupat en un ambient festiu i amb incidències poc remarcables.

Durant les nits de divendres i dissabte es van denunciar 14 persones per tinença d’armes prohibides com ara navalles i esprais de defensa personal. Tanmateix, es van detenir quatre persones, una per atemptat als agents de l’autoritat, una per un delicte de lesions i dos per estrangeria.

Durant les mateixes nits i coincidint amb l’assistència massiva de vehicles a les zones d’oci, els agents van establir controls d’alcoholèmia i drogues a les principals vies d’accés al municipi. Els agents de trànsit van realitzar 160 lectures d’alcoholèmia i drogues, de les quals catorze van donar positiu administratiu per alcoholèmia i un va ser positiu penal, és a dir, va donar una taxa d’alcohol en aire expirat superior als 0,60 mg/l.

En el marc del dispositiu de seguretat han participat agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de les unitats de seguretat ciutadana i d’investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Brigada Mòbil (BRIMO), de la Unitat de Drons (UDRON), de la Unitat Canina, de l’Àrea Regional de Trànsit (ART), Unitat de Policia Administrativa (URPA) i altres àrees i unitats de la Regió Policial Metropolitana Sud conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Molins de Rei, la Policia Nacional, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), Bombers, Creu Roja, Renfe, Protecció Civil i serveis de seguretat privada.

Font: Comunicació Mossos