• Durant la jornada s’ha alliberat un exemplar de tortuga babaua apadrinat perEstrella Damm, que ha tornat al seu hàbitat natural després de recuperar-se a les instal·lacions de la Fundació CRAM

• El cantant Ramon Mirabet ha ofert un concert exclusiu per a totes les persones voluntàries participants a la neteja

Estrella Damm i la Fundació CRAM han celebrat la tercera edició de “La Festa de la Platja”, una jornada de compromís mediambiental que ha reunit a centenars de persones a la Platja del Prat de Llobregat per participar en una neteja multitudinària de residus, centrada especialment en la recollida de microplàstics, que representen una gran amenaça per a la fauna marina i els ecosistemes costers.

La jornada, guiada per un grup d’experts del CRAM, ha començat amb l’alliberament de la tortuga marina ‘Estrella Damm’ a la Platja del Prat de Llobregat. Aquesta tortuga, apadrinada per Damm, ha pogut tornar al seu hàbitat natural després de superar amb èxit el procés de recuperació a les instal·lacions de la Fundació.

Després, els voluntaris i les voluntàries han participat en una activitat de neteja en grup per contribuir a la preservació de l’ecosistema de la Platja del Prat, un espai protegit per la seva gran diversitat biològica. A més de la neteja, la jornada també ha comptat amb activitats com un taller creatiu de confecció de tote bags reutilitzables, fetes amb materials reciclats, per fomentar pràctiques sostenibles en el dia a dia.

La 3ª edició de la festa de la platja s’ha convertit també en una oportunitat no només per donar a conèixer la tasca del Centre de Recuperació de la Fundació CRAM, que assisteix i recupera espècies marines en perill, sinó també per sensibilitzar els participants sobre la necessitat deprotegir els nostres mars.

La jornada ha finalitzat amb un concert exclusiu del baixllobregatí Ramon Mirabet, a les instal·lacions del CRAM. El cantant ha ofert una actuació en directe per als voluntaris i voluntàries, interpretant alguns dels seus grans èxits, com “Those Little Things” –la banda sonora de la campanya d’estiu d’Estrella Damm de l’any 2016–, “Home is Where the Heart Is”, i el seu nou senzill “Esperanza”, primer avançament del seu proper àlbum.

“No podem ignorar el greu impacte que l’acció humana està tenint sobre els nostres mars i oceans. Iniciatives com ‘La Festa de la Platja’ no només ens permeten actuar sobre el terreny, sinó que són essencials per generar una consciència real i profunda entre la societat. Des d’Estrella Damm, entenem que només amb compromís i col·laboració serem capaços de frenar la degradació del Mediterrani i garantir la preservació de la seva biodiversitat. Per aquest motiu, continuarem liderant i impulsant accions que garanteixin que les generacions futures puguin gaudir d’uns mars sans i plens de vida”, ha assenyalat Alba Linares, responsable de RSC de Damm.

Per la seva banda, Montse Pal, responsable de Comunicació de la Fundació CRAM, ha subratllat la importància de la col·laboració ciutadana en aquest tipus d’esdeveniments: “La participació de centenars de persones en aquesta edició de ‘La Festa de la Platja’ demostra que la conscienciació sobre els problemes que pateix el Mediterrani està creixent. Iniciatives com aquesta són essencials per visibilitzar la tasca de recuperació d’espècies marines que duem a terme al CRAM, així com per recordar la necessitat urgent de preservar la biodiversitat dels nostres mars”, ha afirmat.

Sobre Estrella Damm i el medi ambient

La ‘Festa de la Platja’ se suma a altres accions impulsades per Estrella Damm amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte mediambiental i promoure la conscienciació sobre la cura de l’entorn entre la societat. La cervesa continua avançant en el seu compromís per reduir la seva petjada mediambiental i durant els últims anys ha impulsat diversos projectes, com l’eliminació de les anelles de plàstic que unien els seus packs de llaunes −substituint-les per un nou format d’agrupació elaborat amb cartró 100% biodegradable−, així com dels plàstics decorats que embolicaven les seves llaunes −que ara també estan embolicades amb cartró−. A més, tots els proveïdors de paper i cartró d’Estrella Damm compten amb els certificats PEFC i FSC, que garanteixen que provenen de boscos gestionats de manera responsable i sostenible, contribuint així a combatre el canvi climàtic i a protegir la biodiversitat.

Més informació a www.estrelladamm.com/sostenibilitat

Sobre la Fundació CRAM

La Fundació CRAM és una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten. Les seves línies d’actuació són el rescat i la cura de fauna marina, la recerca i conservació d’espècies i ecosistemes marins, i la sensibilització a favor de la conservació dels nostres mars i oceans.

En els més de 25 anys de treball a favor del mar, la Fundació CRAM ha donat assistència a més de 1.200 tortugues marines, ha realitzat més de 650 assistències a cetacis encallats a la platja, ha realitzat més de 50 projectes científics i ha comptat amb la participació de més de 420.000 persones en les seves activitats educatives.

Més informació en www.cram.org/ca/