• L’esdeveniment, que se celebra a la plaça del Centre, reunirà 12 expositors de cellers i bodegues procedents de diferents indrets i 6 estands gastronòmics amb propostes de restauració local

• Per celebrar el desè aniversari de la fira s’han programat activitats especials com un dinar de maridatge, la presentació del llibre “Confessions d’un sommelier” de David Seijas i dues actuacions musicals

Esparreguera celebra aquest dissabte, 19 d’octubre, el desè aniversari de la Fira del Vi i de la Gastronomia que tindrà lloc a la plaça del Centre des de les 10 del matí fins a les 11 de la nit. En aquesta edició la fira comptarà amb un total de 18 expositors, 12 dels quals seran de cellers i bodegues de vins i de begudes escumoses representatives de diferents denominacions d’origen, entre les quals s’hi podrà trobar Ramon Canals, Xavier Mas, Celler Cadevall, Gonzalez Byass, o els cellers locals de Ca N’Estruc o Can Paloma, entre altres.

A més, també hi haurà 6 expositors de restauració local que oferiran diferents propostes de tapes a les persones visitants: Deliciousus, aTaula, A Panigua, Cal Sant, La Volta i Gust de Gla. La fira, que està organitzada per l’Associació Cultural Gastronòmica Sentits amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Esparreguera i Ca n’Estruc, ha programat també diferents activitats per a commemorar aquest 10è aniversari, com un esmorzar de forquilla, un concurs de tast a cegues per parelles, un dinar de maridatge, la presentació del llibre Confessions d’un sommelier de David Seijas i actuacions musicals amb el grup Tamagotxi i Lolavan DJ.

L’esdeveniment ha estat presentat aquest matí al celler de Ca N’Estruc i ha comptat amb les intervencions de l’alcalde d’Esparreguera, Juan Jurado, la regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa, el regidor de Turisme, Albert Boixet, el president del Club Gastronòmic Sentits, Jaume Llorens, i el propietari del celler de Ca N’Estruc, Siscu Martí, que ha fet d’amfitrió de l’acte. Durant l’acte, l’alcalde d’Esparreguera, Juan Jurado, ha agraït la participació de tots els agents implicats en la fira i ha posat en valor aquest esdeveniment per a donar a conèixer la gastronomia local: “Hi ha molts motius per estar orgullós d’Esparreguera i un dels motius és la restauració, és un sector que ha sabut entendre la competència de la manera més sana possible per a millorar cada dia la qualitat dels seus productes i locals”.

Així mateix, l’alcalde ha posat en valor que la Fira del Vi i de la Gastronomia “no és només un dia de festa, sinó també una manera de seguir donant a conèixer les propostes que tenim a Esparreguera i de les quals ens sentim profundament orgullosos”.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa, ha presentat les diverses activitats programades i ha destacat la fira com a exemple de “l’impuls de la societat civil en col·laboració amb l’Ajuntament per fer aquest esdeveniment que associa gastronomia, producció de vi i quilòmetre 0”. Vilardosa ha convidat a la ciutadania, tant de la vila com de la comarca, a “venir dissabte a passejar i gaudir de la fira, però també a visitar la vila i conèixer la restauració i el comerç local”.

La regidora ha detallat que en aquesta nova edició hi participen 12 cellers i bodegues i 6 restauradors locals i que durant tot el mes es realitzaran diferents activitats relacionades amb la gastronomia i el vi. Així mateix, el regidor de Turisme, Albert Boixet, ha destacat la contribució de la fira a la promoció del turisme, ha agraït la implicació del Consorci de Turisme del Baix Llobregat en la promoció d’aquesta desena edició i ha posat en valor la promoció dels joves en la gastronomia i també en l’activitat vinícola, com en són exemple els cellers Can Paloma i Ca N’Estruc.

El president del Club Gastronòmic Sentits, Jaume Llorens, ha explicat que la Fira del Vi i de la Gastronomia ha augmentat la participació durant aquests anys, donant com a resultat una fira més tècnica i amb més qualitat. Així mateix, Llorens ha explicat que “la fira manté l’estructura dels anys anteriors perquè té una mida en què tothom s’hi sent còmode, però creix una mica, passant de 10 a 12 cellers, i de 4 a 6 restauradors”.

Els cellers que estaran presents dissabte a la plaça del Centre són Gonzalez Byass, Ramon Canals, A.T. Roca, Vilaviniteca Distribuïdors, El Rebost del Montserratí, Xavier Mas, Ca n’Estruc, Celler Cadevall, Celler Rendé Masdeu, Celler Parés Balta, Caves l’Origan i Can Paloma. Pel que fa als estands de restauració, hi haurà Deliciousus, aTaula, A Panigua, Cal Sant, La Volta i Gust de Gla.

A banda dels expositors, la fira també programa diferents activitats. La programació d’enguany arrencarà dissabte a les 9.30 del matí amb un esmorzar de forquilla al restaurant Cal Sant i, a les 12.30 del migdia, tindrà lloc l’inici de la 6a edició del Concurs de tast de vins a cegues per parelles. Seguidament, a les 2 del migdia, tindrà lloc una de les novetats de la programació d’enguany, el Dinar de maridatge de la Fira, a càrrec de Deliciosus Rostisseria.

A la tarda, la programació seguirà amb la final de concurs de tast de vins a cegues per parelles, que tindrà lloc a les 5. I a les 6, la plaça del Centre acollirà un dels plats forts d’aquesta edició, la presentació i signatura del llibre Confessions d’un sommelier a càrrec d’en David Seijas, en el qual l’ex sommelier d’El Bulli narra com la seva passió pel vi i l’exigència en el treball van arribar a convertir-se en el seu principal enemic. L’acte estarà conduït per la periodista Anna Puigboltas, de SER Catalunya i locutora del programa El Balcó.

A les 7 del vespre hi haurà el lliurament de premis de les persones guanyadores del Concurs de tast de vins a cegues per parelles i, a les 8.30, l’actuació musical a càrrec del grup esparreguerí de versions, Tamagotxi. Finalment, a les 11 de la nit la programació de la 10a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia es clourà amb una cercavila amb la Lolavan DJ, que anirà fins a la plaça de l’Ajuntament, on es farà un fi de festa. La discjòquei, que es podrà veure durant tot el dia pel centre d’Esparreguera, també serà l’encarregada d’animar a la ciutadania a participar de la fira a ritme musical.

Els tiquets es poden adquirir durant aquesta setmana a Cal Sant o el mateix dia de la fira a les carpes de l’organització, ubicades a la plaça del Centre a la zona propera als accessos per la piscina de Can Pasqual i pel passatge del carrer de l’Hospital. Per a participar en el Concurs de tast de vins a cegues per parelles caldrà fer reserva al Club Gastronòmic Cultural Sentits, al telèfon 618 443 512; i per al Dinar de maridatge de la Fira cal reservar al telèfon de Deliciosus Rostisseria, el 93 777 77 04.

La fira compta amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Barcelona i, des de l’organització, es recorda a la ciutadania que s’ha de celebrar aquesta tradició amb un consum responsable.

Font: Ajuntament d’Esparreguera