El principal grup de l’oposició, Movem Martorell, ha rebut resposta a les al·legacions presentades al projecte de reforma del mercat de les Bòbiles.

El Grup Municipal Movem Martorell, afirma en un comunicat, que dins el termini establert, va presentar al·legacions al “Projecte bàsic i d’execució de reforma i ampliació del mercat municipal “Les Bòbiles” de Martorell”, un projecte amb un pressupost d’execució de gairebé 13,8M€ (IVA a part).

En consonància amb la línia de treball impulsada per Movem Martorell des de la presentació de l’avantprojecte, les al·legacions denuncien la reducció de la superfície del Mercat, esdevenint a la pràctica una reconversió i no pas una reforma. El projecte proposat per l’actual govern de coalició Junts-PSC està, afirmen, “ple d’incoherències i inexactituds, és un mer tràmit per convertir el Mercat Municipal en la nova seu social de LIDL”.

Dilluns 14 a les 15:04h, per via d’urgència, va incorporar-se a l’ordre del dia de la Comissió d’Economia, convocada la mateixa tarda de dilluns, la resolució de les al·legacions, “un exemple més de la qualitat democràtica que demostra el govern de coalició Junts-PSC”, segons el principal grup de l’oposició.

Tres de les al·legacions han estat estimades, donat que és inapel·lable la incoherència i errors de càlcul que Movem ha denunciat però en desestimen la resta. La més important fa referència a la clarificació de quina serà la superfície de venda de LIDL respecte a la del Mercat Municipal. La normativa actual estableix que el supermercat no pot ocupar més del 60% de superfície de venda. No obstant, dins el projecte calculen la superfície de venda del Mercat i de LIDL amb criteris diferents. El resultat d’aquest càlcul falsejat és que el Mercat ocupa segons el Projecte 1037m2 (42’19%) i LIDL 1421m2 (47’81%), donant compliment a la normativa.

La resposta de l’Ajuntament a aquesta al·legació no és aclarir-ne el criteri de càlcul i, per tant, justificar-ne l’adequació a normativa, sinó que “serà en el moment de l’obtenció de la llicència d’activitats on s’haurà de justificar el compliment de la normativa d’aplicació”. No obstant, és ara, reocrden des de Movem,  quan s’està dissenyant l’espai que ha d’ocupar cada servei i, per tant, és ara el moment de complir amb el percentatge màxim permès a LIDL. La llicència d’activitats regula l’ús que se’n farà, però en cap cas l’espai que es destinarà a venda, afegeixen.

Movem insisteix que “és clau per a la supervivència del petit comerç i pels botiguers confiar en que el govern de Junts-PSC protegeix els seus interessos limitant la superfície que LIDL ocuparà. Recordem que LIDL finançarà la pràctica totalitat de la reforma, aportant 10 milions d’euros.”

En declaracions de Laura Ruiz, portaveu de Movem: “El Mercat s’havia de reformar, però això és una reconversió en una altra cosa, finançada per LIDL. Redueixen parades i metres quadrats de Mercat mentre LIDL duplica la superfície actual. Arribarem fins al final amb aquest tema”.

Font: Movem Martorell

Fotografia del pacte Junts-PSC: Martorell Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here