L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 15 anys i mig de presó una jove que va apunyalar-ne mortalment una altra a la sortida d’una discoteca de Cornellà de Llobregat el juny del 2020. L’altra acusada ha estat absolta de ser còmplice d’assassinat però ha de pagar 300 euros de multa per un delicte lleu de maltractament

La condemnada va admetre parcialment els fets, assegurant que volia ajudar la seva parella que estava sent agredida, i va admetre que va apunyalar la víctima, però va assegurar que no li volia fer-li “tant de mal”. També va dir que aquella nit havia begut i consumit drogues.

El jurat popular va dictaminar la seva culpabilitat per assassinat amb traïdoria, sense admetre cap de les causes atenuants que pretenia la defensa, com els citats alcohol i drogues que havia pres, el nerviosisme per veure l’agressió a la seva parella, o la defensa pròpia.

La principal condemnada no podrà apropar-se ni comunicar-se amb els familiars de la víctima durant 20 anys i estarà en llibertat vigilada quan surti de presó. A més, haurà d’indemnitzar-los amb 230.000 euros.

Font: ACN