El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha tornat a demanat a Junts que doni suport a la reducció de la jornada laboral i, d’aquesta manera, “demostri que està amb la gran majoria de catalans que la reclamen”

Des de Castelldefels, on el sindicat ha celebrat una assemblea de delegats per tractar la qüestió, Álvarez ha demanat als partits polítics i a les patronals que defensin la reducció perquè, ha insistit, “no hi ha cap argument sòlid” per oposar-s’hi perquè allà on s’ha aplicat la productivitat s’ha incrementat. Sigui com sigui, Álvarez ha alertat que la reducció del temps de treball “és una qüestió bàsica i fonamental” per a la UGT i que “guanyaran la batalla al carrer convencent a tothom” per forçar un gran acord.

En l’objectiu de “guanyar la batalla al carrer”, la UGT està celebrant assemblees de delegats als diferents territoris com la celebrada aquest divendres a Castelldefels, que ha comptat amb l’assistència del secretari general, Pepe Álvarez, i el màxims responsables del sindicat a Catalunya, Camil Ros i Matías Carnero.

En declaracions als mitjans de comunicació, Pepe Álvarez ha deixat clar que si aconsegueixen convèncer a la ciutadania a través dels seus delegats i delegades a les empreses de les bondats de la reducció de la jornada laboral, els partits polítics es veuran “obligats” a votar a favor al Congrés dels Diputats.

En aquest sentit, i “conscients” del pes polític que tindran els partits catalans en aquesta matèria, Álvarez ha tornat a reclamar a Junts el seu suport a la reducció del temps de treball perquè és, ha insistit, la seva “gran oportunitat” de demostrar que està al costat de la gran majoria de catalans. “Més enllà de mantenir la seva posició en relació al govern espanyol, de tant en tant està bé pensar en els electors”, ha reblat.

Respecte a la patronal, el secretari general els ha advertit que si la mesura s’aprova al Congrés dels Diputats la reducció a les 37,5 hores “es farà a pèl” i és aquí on els ha reclamat seure a la taula de negociacions per pactar una reducció progressiva de les 40 hores que apliquen moltes empreses.

També els ha reclamat que deixin d’insistir en el fet que Espanya és un país de Pimes on és impossible aplicar la reducció perquè no és cert. Aquí, ha recordat que “això no va de pimes” i sí d’on els sindicats tenen una forta representació i on ja fa temps que s’aplica la jornada laboral de 38 o 38,5 hores.

Font: ACN. Imatge: @ugtcatalunya