Falten 10 dies per la celebració de la diada de Sant Narcís, patró de Girona, el 29 d’aquest mes d’octubre. Diu la tradició que l’any 1285 l’exercit francès va assetjar Girona i va entrar a la ciutat robant i insultant els seus habitants i assaltant les esglésies. Però del cos incorrupte de Sant Narcís van començar a sortir una gran quantitat de mosques que van picar als soldats invasors causant moltes morts. Quan el 1653 un altre exèrcit francès va atacar la ciutat, les mosques tornaren a aparèixer i  feren novament la seva feina. Des de llavors es parla del miracle de les mosques de Sant Narcís.

Aquests darrers dies d’octubre, la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, ha viscut un altre episodi, menys  tràgic però molt molest, relacionat amb les mosques. Un contenidor amb residus situat en una planta de reciclatge del municipi ha provocat una plaga de mosques que s’ha estès per molts punts de la ciutat. Moltes botigues d’alimentació i forns de pa  han hagut de protegir els seus productes de l’atac de les mosques, que també  han entrat a moltes cases.

L’Ajuntament ha reaccionat amb molta lentitud i fins el dimecres 16 d’octubre no es va aconseguir que l’empresa es comprometés  a efectuar el tractament del contenidor amb residus que és el focus del problema. El tractament s’està portant a terme durant tota la setmana. Però les mosques continuen presents a a la ciutat, amb les consegüents  molèsties per als seus habitants, bona part dels quals es mostren crítics amb l’actuació municipal. Les mosques de Sant  Narcís han avançat 10 dies, doncs, la seva presència, però aquest 2024 han aparegut a Sant Feliu de Llobregat, ben lluny de Girona.

Imatge de Sant Narcís i les mosques: Xilografia antiga

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here