Sant Joan Despí se suma una edició més al 48H Open House, el festival d’arquitectura més important de l’àmbit metropolità de Barcelona, que tindrà lloc el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre

Aquest any, l’Open House a Sant Joan Despí vol reforçar i posar en valor el vincle que hi ha entre l’arquitectura i la ciutadania mostrant espais que van més enllà del valor artístic i patrimonial, com ara el social amb exemples com Cal Sandiumenge -habitatges protegits de lloguer de la gent gran- o l’industrial, com la fàbrica de xocolata Blanxart o les instal·lacions d’ATL.

Gràcies a aquestes noves incorporacions descobrirem pintures murals neoclàssiques que es conserven als espais comunitaris de Cal Sandiumenge; el procés de selecció del cacau des de l’obrador de la Blanxart amb vistes a la fàbrica o com fuciona l’estació d’abastament d’aigua potable d’ATL tot visitant la torre d’equilibri ubicada al parc de la Fontsanta.

A més d’aquests novetats, el festival 48H Open House comptarà amb visites clàssiques com Can Negre, la Torre de la Creu, la Capella de la Mare de Déu del Bon Viatge, la Ciutat Esportiva Joan Gamper, l’Ermita del Bon Viatge, Cal Tous, les cotxeres del TRAM i el restaurant Follia.

Al web centrejujolcannegre.cat es poden fer les inscripcions per visitar les cotxeres del TRAM i d’ATL. La resta de visites són lliures. Totes les activitats del festival són gratuïtes.

A banda de les visites als edificis, també s’organitzarà un itinerari patrimonial amb el nom de Sant Joan Despí amb el pas del temps. I per a la canalla, hi haurà l’Open petit amb una activitat a la Torre de la Creu on el Consell d’Infants de Sant Joan Despí s’encarregarà d’explicar l’edifici als nens i nenes que el visitin.