El Prat de Llobregat celebrarà aquest cap de setmana la 51a edició de la Fira Avícola, la gran festa d’hivern de la ciutat i gran aparador de la gastronomia local amb el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat com a grans protagonistes

Durant tres dies es podran tastar els ‘platillus’ que prepararan una desena de restaurants del municipi a l’Espai Gastronòmic a la granja de la Ricarda.

La millor gastronomia es combinarà amb actuacions musicals, activitats infantils i una exposició d’artistes locals sobre el Pota Blava. La Fira de Vins, en la seva quarta edició, es consolida amb la presència de cellers locals.

La granja de la Ricarda, a tocar dels camps del Parc Agrari del Baix Llobregat, tornarà a ser la seu principal de la Fira Avícola.

L’Espai Gastronòmic, que ocuparà una nau de 600 metres quadrats, acollirà una desena de restaurants del municipi que oferiran oferiran platillus Pota Blava i Carxofa Prat, les estrelles de l’oferta gastronòmica local.

El restaurant de Fira acabarà de posar l’accent en la gastronomia local, amb una oferta del Consell Regulador Raça Prat amb Els Plats de la Fira i el Pota Blava per Emportar, així com l’esmorzar de pagès, clàssics de la Fira Avícola.

Per segona edició, l’espai tindrà la Brasa #CarxofaPrat Solidària, gestionada per l’ONG ‘Una cima una sonrisa’, que destinarà tots els fons a l’Ashira School (Tanzània).

A més de bona gastronomia, l’espai també s’omplirà d’actuacions musicals, activitats infantils, i una exposició d’artistes locals que donen la seva visió particular del Pota Blava i la Carxofa Prat. En aquesta edició, es consolida l’Aula de Cuina, amb ShowCookings basats en la gastronomia sostenible i del territori.

També s’impulsarà per segona edició Aula de Tast amb dues sessions tècniques, on es podrà descobrir les qualitats de productes com la Carxofa Prat, de la mà de pagesia, cellers locals i xefs del territori.

Com a tercer eix de l’Espai Gastronòmic, es consolida la Fira de Vins, en col·laboració amb Vinyes, Cal Pere Tarrida i Central Wine, que arriba a la seva quarta edició, on tindran protagonisme propostes del territori i on es podran degustar embotits i formatges de la mà de Jamonsito, pernileria i barra de degustació del Prat.

En l’espai s’organitzaran més de dotze activitats de tastos i maridatges, guiats pels mateixos establiments participants, i tindrà un especial protagonisme el centenari de Cal Pere Tarrida.

Font: ACN